Flex-Mat tuo tehokkuutta seulontaan

JULKAISTU KONEPÖRSSISSÄ 24.8.2015

Flex-Mat on kanadalainen tuoteryhmä, jonka ainutlaatuinen verkkoteknologia on vakuuttanut tuhansia seulonnan ammattilaisia erityisesti Pohjois-Amerikan vaativilla markkinoilla. Tämän vuoden alussa tamperelainen maarakennus- ja murskausalan erikoisliike Saranco Oy aloitti Flex-Mat-verkkojen tuonnin maahamme ja reilun puolen vuoden kokemukset ovat osoittaneet tuotteiden soveltuvan mainiosti myös Suomen olosuhteisiin.

Saranco Oy on vuonna 2012 perustettu innovatiivinen ja rohkeasti uusiin teknologioihin ja työmenetelmiin panostava yritys, jonka toiminta on kasvanut nopeasti myös taloudellisesti haastavina aikoina. Sarancon Antti Saranko kertoo vakuuttuneensa Flex-Matin teknologian toimivuudesta ja tiesi, että uudentyyppinen verkkoratkaisu tulee osoittautumaan taloudellisesti kannattavaksi myös maamme alan yrittäjien käytössä. ”Puolen vuoden aikana Flex-Mat-verkot ovat löytäneet tiensä jo noin kymmenelle alan kärkinimelle maassamme ja roimat tuotannon kasvulukemat kertovat uutuustuotteen ottavan osuutensa vääjäämättömästi myös Suomen markkinoilla”, kertoo Saranko.

Tukkeumista historiaa

Peab Industrin tuotantopäällikkö Juha Rajala kertoo, että yrityksen tietyissä seulontakohteissa runsas hiesun määrä aiheutti tukkeutumisongelmia ja tätä kautta tuotannon tehokkuuden laskua. ”Olin käynyt Sarancon järjestämässä Flex-Matin esittelytilaisuudessa ja vakuutuin sen verran, että otimme verkot käyttöön asemallemme. Pohdimme kyllä hyvin tarkoin Flex-Matin korkeaa hankintahintaa verrattuna perinteiseen verkkoon, mutta työn tehokkuuden lisäys sekä noin nelinkertaiseksi pidentynyt verkon käyttöikä ovat osoittaneet hankinnan taloudellisesti järkeväksi”, kertoo Rajala.

Myös Peab Industrin Manu Kallio on ollut tyytyväinen Flex-Matin tehokkuuteen ja kestävyyteen. ”Hankimme Flex-Matin verkot Sandvik UH320 -murskausvaunun alakertaan huhtikuussa ja pienten alkusäätöjen jälkeen verkot ovat täyttäneet Sarancon miesten eittämättä kovatkin lupaukset ilman moitteita. Verkko on kestänyt noin sadan tonnin läpikäynnin ja erittäin tärkeä seikka on ollut myös vaunun käyttäjien tyytyväisyys tuotteeseen. Normaalia muutosvastarintaa ei ole syntynyt, kun on havaittu verkon vähentävän selkeästi aikaa vievien tukosten syntymistä”, korostaa Kallio.

Uudenaikainen rakenne

Flex-Matin edistyneisyys näkyy täysin uudenaikaisessa suunnittelussa. Verkot muodostuvat erillisistä langoista, jotka on kiinnitetty toisiinsa polyuretaaninauhoilla. Langat pääsevät näin värähtelemään täysin vapaasti, mikä nopeuttaa materiaalin lajittumista. Samalla värähtely estää tukkeutumisen ja materiaalin jumiutumisen ja seulontateho kasvaakin tapauskohtaisesti 25–75 prosenttia. Sarancon Mikko Luopio korostaa myös Flex-Matin monipuolisuutta. ”Valikoimassa on runsaasti valinnanvaraa erilaisiin työtehtäviin, sillä aukkokoon voi valita 0,5–100 mm väliltä ja aukkotyyppejä on viisi erilaista, kertoo Luopio.

Saranco panostaa palveluun

Saranco Oy:ssä tiedetään, että uuden yrityksen on otettava osuutensa markkinoilla laadukkailla tuotteilla, ammattitaidolla sekä osaavalla palvelulla. Yrityksellä onkin käytössään hyvin kokonaisvaltainen konsepti, jossa asiakas huomioidaan tarkoin ja hänelle selvitään yksilöllisesti parhaiten soveltuvat tuotteet. ”Käymme paikan päällä asiakkaiden kohteissa ja heidän tuotantotapansa ja -paikkansa sekä konekanta käydään tarkoin läpi. Tämän jälkeen heille rakennetaan perusteellisen auditioinnin kautta taloudellisesti ja tuotannollisesti paras mahdollinen kokonaisuus vuosien ajaksi. Tähtäämmekin pitkäaikaisiin asiakassuhteisiin, joissa tulemme huolehtimaan asiakkaiden laitteiden toimivuudesta säännöllisesti ja järjestämme tasaisin väliajoin myös huoltokoulutuksia sekä -seminaareja”, korostavat Saranko ja Luopio.

Saranco Oy on kasvanut nopeasti ja nykyaikaisuudesta kertoo yrityksen vahva panostus tuotannon modernisointiin esimerkiksi työergonomian sekä -viihtyvyyden kautta. ”Tulemme myös laajentamaan tuotantolinjojamme tulevaisuudessa sekä asennusten osuuteen ja meiltä kannattaakin kysyä rohkeasti kaikesta alan liittyvistä tuotteista. Toimintaamme voikin tutustua mainiosti vaikkapa Maxpo-näyttelyssä, jossa meidät löytää osastolta C57”, päättää Saranko.